Počeo je Božićni post, a sve dok traje moramo da vodimo računa šta će se naći na trpezi. Mnogi misle kako moraju da se odreknu omiljene hrane, ali to nije istina, jer sada gotovo svaka mrsna namirnica ima i svoju posnu zamenu. A osim posta počela je i sezona slava, a u ovom periodu svinjsko pečenje menja riba. Ako želite da oduševite goste, treba da naučite da je spremate savršeno. Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe. 

Takođe, kod nas sveža riba nije toliko česta, pa ako koristite smrznute filete ili celu ribu samo je pravilno odmrznite pre upotrebe. A sada dolazimo i do trika za prženje. Već smo naglasili da je riba jednostavna za pripremu, ali može da se desi da bude žilava ili da ima neprijatan miris ili ukus. Ako želite da budete sigurni da će uvek ispasti savršeno morate da dodate jednu namirnicu u tiganj. 

U tiganj sipajte 100-125 ml mleka, pa kada se malo zagreje dodajte ribu. Prženje u mleku je čini mekanom i ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogtovo rečne ribe. 

Pročitajte i ovo: Kako se prave riblji uštipci

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO: 

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

S.B.