Kada dođe hladnije vreme svi se najviše raduju specijalitetima od kiselog kupusa, kao što su sarme, podvarak... Bez obzira da li pravite posnu ili mrsnu verziju, ovo tradicionalno jelo je sigurno omiljeno među svim generacijama. Zima ne može da prođe bez sarmi, a kako se često služe kao predjelo u svečanim prilikama ovih 5 saveta će vam pomoći da uvek budu ukusne. U sezoni praznika i slava mota se puno sarmi, a svi žele da one ostanu cele tokom kuvanja. Ako ste početnica u kuhinji, ili iskusna domaćica, saznajte koji je najbolji način da umotate sarme tako da se one nikada ne raspadnu.

Ovaj savet možete da primenjujete i kada rolate sarme od kisleog kupusa, zelja, prolećne rolnice... Listove kupusa isperite i isecite koren, pa na ivicu stavite nadev od mlevenog mesa. Urolajte, pa prstom uvucite ivice sa obe strane ka unutra (pogledaj video). Ovako se sarme nikada neće raspasti tokom kuvanja i izgledaće savršeno kada ih poslužite. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Pročitajte i ovo: Posna sarma sa pečurkama

BONUS VIDEO: 

Burek sarme  Instagram/yildizlarsofrasi

Izvor: SB