Jedan od mirisa koji podseća na toplinu doma je miris sarme. Fantastična kombinacija kiselog kupusa, mesa i pirinča stvara fantastičnu aromu i nezaboravan ukus.

Bez obzira da li ćete da pravite posnu ili mrsnu verziju, ovo tradicionalno jelo je sigurno omiljeno među svim generacijama. Zato se uvek svi trudimo da je dobro napravimo, a ovi mali trikovi će vam sigurno pomoći u tome. 

PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite domaću sarmu (VIDEO)

1. Kada birate meso u mesari, ne uzimajte već mleveno meso koje je u prodaji. Zamolite mesara da vam od samelje na licu mesta meso koje ste sami izabrali.

2. Pre nego što počnete da savijate sarmu, probajte kiseli kupus koji ćete da koristite. Na taj način znaćete koliko je slan. I ako je preslan, slobodno listove properite pod mlazom vode.

3. Birajte veće listove bez jakih žila.  Kupus ne sme biti sa velikim tvrdim žilama i kožastim listovima, a listovi kupusa treba da su meki i žute boje.

4. Što duže krčkate sarmu na umerenoj temperaturi, ukus je bolji. Naravno da ne treba da preterate i da kuvate sarmu više od 4 sata.

5. U šerpu sa sarmom se ne doliva naknadno voda. Ovo omiljeno balkansko jelo ne sme da bude čorbasto.

6. Sarma ne gubi na ukusu kada se podgreva, a ako vam pretekne odložite u posudu predviđenu za zamrzivač i možete je kad se ohladi i zalediti. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/