Pripremanje obroka nekada jednostavno ne traje onoliko koliko bismo želeli.

Pažljivo pripremanje ima svojih mana – možda će vam baš oduzeti više vremena, no korisnih segmenata je svakako više.

Lagano pripremanje piletine, ćuretine ili pak određenih vrsta povrća omogućiće vam da uživate u sjajnim obrocima, ali i da savladate tehnike, međutim postoji namirnica kojoj „sporo“ kuvanje nije svojstveno.

Objašnjenje je jednostavno. Struktura ribe je delikatnija u odnosu na druge vrste mesa, stoga bi je trebalo kuvati što je kraće moguće.

Sporo pripremanje ribe nije adekvatan opis onoga što bi zapravo trebalo činiti. Nije neophodno da u kuhinji provedete pola dana.

Trik je jednostavan – smanjite temperaturu rerne.

Pročitajte i Marinirana riba na bakin način (VIDEO)

Francuski šef, Mišel Bras, kreirao je inovativnu metodu pripremanja ribe. Sve što vam je potrebno je da tiganj sa ključalom vodom postavite na dno rerne, kako bi se stvorilo što više pare.

Ako vam je ovaj metod previše komplikovan, ribu jednostavno prelijte maslinovim uljem, posolite i stavite da se peče na 135 stepeni.

Ova tehnika posebno je dobra za pripremu lososa.

Riba će biti jednako pečena, a izbeći ćete opasnost da postane previše suva ili žilava.

Ukoliko ste voljni da eksperimentišete sa ukusima, osim maslinovog ulja možete koristiti smeđi puter, sirće i razne prelive poput kombinacije jogurta i mladog luka. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.vijesti.me