Sastojci:
- 2 pastrmke, očišćene
- 35 g brašna
- so i biber
- 135 g putera, hladnog i isečenog na male kockice
- 85 g badema, krupno iseckanih
- sok od 1 limuna
Recept za pastrmku u umaku od badema:
Kako biste napravili ribu na ovaj način, prvo u veliku plitku posudu stavite brašno i obilno začinite solju i biberom. Stavite pastrmku i lagano pospite začinjenim brašnom. Otresite višak brašna i stavite pastrmku na tanjir. U tiganju otopite 50 g putera pa ubacite pripremljenu pastrmku i pržite 5 minuta dok pastrmka ne porumeni, sa obe strane.
Kada je pastrmka pržena izvadite je iz tiganja i stavite na tanjir za serviranje. Pokrijte folijom da ostane topla. U posebnom tiganju na srednjoj vatri otopite preostalih 85 g putera.Kada se puter otopi dodajte bademe. Pržite bademe, mešajući i okrećući ih, oko 5 minuta dok bademi ne porumene.
Dodajte limunov sok u to i dobro promešajte. Probajte i po potrebi začinite solju. Pastrmku prelijte bademima i puterom. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i začinjenu pečenu pastrmku.
Pročitajte kako se pravi pečena škarpina u vinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.