Sastojci:

  • 2 pastrmke, očišćene
  • 35 g brašna
  • so i biber
  • 135 g putera, hladnog i isečenog na male kockice
  • 85 g badema, krupno iseckanih
  • sok od 1 limuna
Zašto je korisno da jedete pastrmku?

Pastrmka se smatra zdravom hranom, jer obiluje proteinima, ima nisku kalorijsku vrednost i obiluje mikronutrijentima. Značajan je izvor Omega 3 masnih kiselina i sadrži veliku količinu vitamina B12.

Recept za pastrmku u umaku od badema:

Kako biste napravili ribu na ovaj način, prvo u veliku plitku posudu stavite brašno i obilno začinite solju i biberom. Stavite pastrmku i lagano pospite začinjenim brašnom. Otresite višak brašna i stavite pastrmku na tanjir. U tiganju otopite 50 g putera pa ubacite pripremljenu pastrmku i pržite 5 minuta dok pastrmka ne porumeni, sa obe strane.

Kada je pastrmka pržena izvadite je iz tiganja i stavite na tanjir za serviranje. Pokrijte folijom da ostane topla. U posebnom tiganju na srednjoj vatri otopite preostalih 85 g putera.Kada se puter otopi dodajte bademe. Pržite bademe, mešajući i okrećući ih, oko 5 minuta dok bademi ne porumene.

Dodajte limunov sok u to i dobro promešajte. Probajte i po potrebi začinite solju. Pastrmku prelijte bademima i puterom. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i začinjenu pečenu pastrmku.

Pročitajte kako se pravi pečena škarpina u vinu

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Cene oslića i gambora u marketu Izvor:  Cene oslića i gambora u marketu

StvarUkusa