Sastojci:
- 60 g putera
- 450 g pastrmke, očišćene
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ceđenog limunovog soka
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
Recept za začinjenu pečenu pastrmku:
Kako biste pripremili pastrmku, prvo rastopite puter u šerpi na niskoj vatri dok ne zamiriše i postane zlatno-braon, oko 1 minut. Isključite toplotu. Obložite pleh za pečenje komadom aluminijumske folije. Stavite pastrmku na foliju tako da su bočne strane kože dole. Prelijte je sa oko 1/2 kašičice otopljenog putera.
Obilno začinite solju i crnim biberom. Pomerite rešetku u rerni blizu vrha i zagrejte rernu na jaku vatru. Pecite pastrmku 2 ili 3 minuta. Izvadite iz rerne.
Vratite tiganj preostalog otopljenog putera na jaku vatru, umešajte limunov sok i peršun. Pustite sos da proključa, pa izmešajte da se sjedini. Servirajte pastrmku prelivenu sosom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pastrmku iz rerne sa začinskim biljem.
Pročitajte kako se pravi pečena pastrmka sa puterom i limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.