Sastojci:

  • 450 g karabataka
  • 1 ½ kašičica paprike
  • 1 ½ kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera, ili više po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 380 g šargarepe
  • 230 g krompira, presečenog na pola
  • ½ crnog luka, isečenog
  • 240 ml pilećeg bujona, podeljeno
  • 1 kašika kukuruznog skroba
Zašto je korisno da jedete šargarepu?

Šargarepa je odličan izvor beta karotena, vlakana, vitamina K1, kalijuma i antioksidanasa. Sastoji se od vode i ugljenih hidrata, a sadrži malo masti i proteina. Takođe je značajna kao izvor vlakana.

Recept za pržene karabatake sa šargarepom i krompirima:

Kako biste napravili karabatake, prvo ih začinite paprikom, solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Stavite karabatake sa kožom nadole u ​​tiganj i pržite dok ne porumene, 7 do 9 minuta. Okrenite ih i pržite još 3 do 5 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte krompir, isečenom stranom nadole, i pržite na jakoj vatri dok ne porumeni, 3 do 5 minuta.

Dodajte šargarepu i luk i pržite dok luk ne postane mekan i providan, 8 do 10 minuta. Umešajte pileći bujon. Rastvorite kukuruzni skrob u 1/4 šolje pilećeg bujona i sipajte u tiganj. Mešajte dok se dobro ne sjedini. Stavite karabatake preko povrća, pokrijte i kuvajte dok šargarepa ne omekša, 25 do 30 minuta. Po potrebi dodatno začinite solju i biberom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjene karabatake prelivene mešavinom meda i limete.

Pročitajte kako se pravi kuskus sa piletinom

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa