Sastojci:
- 450 g karabataka
- 1 ½ kašičica paprike
- 1 ½ kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera, ili više po ukusu
- 2 kašike ulja
- 380 g šargarepe
- 230 g krompira, presečenog na pola
- ½ crnog luka, isečenog
- 240 ml pilećeg bujona, podeljeno
- 1 kašika kukuruznog skroba
Recept za pržene karabatake sa šargarepom i krompirima:
Kako biste napravili karabatake, prvo ih začinite paprikom, solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Stavite karabatake sa kožom nadole u tiganj i pržite dok ne porumene, 7 do 9 minuta. Okrenite ih i pržite još 3 do 5 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte krompir, isečenom stranom nadole, i pržite na jakoj vatri dok ne porumeni, 3 do 5 minuta.
Dodajte šargarepu i luk i pržite dok luk ne postane mekan i providan, 8 do 10 minuta. Umešajte pileći bujon. Rastvorite kukuruzni skrob u 1/4 šolje pilećeg bujona i sipajte u tiganj. Mešajte dok se dobro ne sjedini. Stavite karabatake preko povrća, pokrijte i kuvajte dok šargarepa ne omekša, 25 do 30 minuta. Po potrebi dodatno začinite solju i biberom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjene karabatake prelivene mešavinom meda i limete.
Pročitajte kako se pravi kuskus sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.