Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 9 šampinjona
  • 50 g šunke
  • 1 paradajz
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 500 g pilećih prsa
  • 50 g mocarele
  • 50 g iseckanog kačkavalja
  • 1 kašičica soli
Zašto je korisno da jedete tivice?

Tikvice su bogate gvožđem, kalcijumom, cinkom i vitaminom B, kao i vitaminom A, pa samim time poboljšavaju imunitet i vid. Bogate su i vodom i vlaknima pa utiču i na proces varenja. Imaju antiinflamatorna svojstva i jako se brzo pripremaju.

Recept za tikvice zapečene sa sirom i belim mesom:

Tikvice oljuštite i isecite na kriške tako da ostanu spojene na jednom kraju, poput lepeze. Stavite ih u pleh i prelijte maslinovim uljem, pa pospite solju.

Sve ostalo isecite na ploškice (šampinjone, paradajz, pileća prsa, šunku, mocarelu), osim kačkavalja. Ređajte ih između isečenih tikvica tako da dobijete šarenu lepezu.

Pecite 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C. 7. Pospite rendanim kačkavaljem pa pecite još 10 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i sočne tikvice sa šargarepom i sirom.

Pročitajte i kako se pravi prolećna posna čorbica sa rezancima od tikvica

BONUS VIDEO

Recept za hrskave štapiće od tikvica  Izvor: Recept za hrskave štapiće od tikvica

StvarUkusa