Punjene tikvice prave se u ovom receptu sa paradajzom, začinskim biljem i orasima. Dodaje im i se i kačkavalj. Ako volite ovo povrće, možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za pržene tikvice. Evo i kako da napravite tivkice punjene paradajzom, začinskim biljem i orasima!
Sastojci:
- 2 velike ili 3 srednje tikvice, prepolovljene po dužini
- 1 veliko jaje, umućeno
- 130 g prezla
- 80 g rendanog kačkavalja
- ½ čena belog luka, sitno iseckanog
- 60 g čeri paradajza isečenog na četvrtine
- 2 kašičice limunove kore
- 2 kašike svežih listova majčine dušice
- 30 g oraha
- Maslinovo ulje, za pokapati
- Morska so
- Sveže mleveni biber
Recept za tivkice punjene paradajzom, začinskim biljem i orasima:
Zagrejte rernu na 250 ° C i obložite pleh papirom za pečenje. Koristite malu kašiku da izdubite unutrašnjost tikvica, ostavljajući nešto više od 1,5 cm debljine oko ivica. Stavite ih isečenom stranom nagore na lim za pečenje.
Napravite fil. Stavite izvađenu unutrašnjost tikvica u mrežastu cediljku i iscedite višak vode. Trebalo bi da vam ostane 130 g tikvice. Iseckajte sve krupnije komade i prebacite ih u činiju sa jajetom, prezlom, kačkavaljem, belim lukom, paradajzom, limunovom koricom, majčinom dušicom, orasima i solju. Mešajte dok se ne sjedini, možete i rukama.
Izdubljene tikvice prelijte maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Kašikom sipajte fil i pecite 16 do 18 minuta ili dok se fil ne stegne i ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskav odozgo. Uživajte!
Pročitajte kako da napravite pohovane rolnice od tikvica punjene sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem