Punjene tikvice prave se u ovom receptu sa paradajzom, začinskim biljem i orasima. Dodaje im i se i kačkavalj. Ako volite ovo povrće, možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za pržene tikvice. Evo i kako da napravite tivkice punjene paradajzom, začinskim biljem i orasima!
Sastojci:
- 2 velike ili 3 srednje tikvice, prepolovljene po dužini
- 1 veliko jaje, umućeno
- 130 g prezla
- 80 g rendanog kačkavalja
- ½ čena belog luka, sitno iseckanog
- 60 g čeri paradajza isečenog na četvrtine
- 2 kašičice limunove kore
- 2 kašike svežih listova majčine dušice
- 30 g oraha
- Maslinovo ulje, za pokapati
- Morska so
- Sveže mleveni biber
Recept za tivkice punjene paradajzom, začinskim biljem i orasima:
Zagrejte rernu na 250 ° C i obložite pleh papirom za pečenje. Koristite malu kašiku da izdubite unutrašnjost tikvica, ostavljajući nešto više od 1,5 cm debljine oko ivica. Stavite ih isečenom stranom nagore na lim za pečenje.
Napravite fil. Stavite izvađenu unutrašnjost tikvica u mrežastu cediljku i iscedite višak vode. Trebalo bi da vam ostane 130 g tikvice. Iseckajte sve krupnije komade i prebacite ih u činiju sa jajetom, prezlom, kačkavaljem, belim lukom, paradajzom, limunovom koricom, majčinom dušicom, orasima i solju. Mešajte dok se ne sjedini, možete i rukama.
Izdubljene tikvice prelijte maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Kašikom sipajte fil i pecite 16 do 18 minuta ili dok se fil ne stegne i ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskav odozgo. Uživajte!
Pročitajte kako da napravite pohovane rolnice od tikvica punjene sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus