Sastojci:
- 168 g putera, iseckanog na kockice
- 226 g bele čokolade, seckane
- 2 jajeta
- 2 žumanca
- 250 g šećera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 219 g brašna
- 3/4 kašičice soli
- 50 g smrznutih jagoda
Za glazuru:
- 270 g šećera u prahu
- 45 ml punomasnog mleka
- 60 g smrznutih jagoda
Recept za najbolji brauni od jagode:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Otopite puter i belu čokoladu zajedno na pari, na niskoj vatri. Neprekidno mešajte da se bela čokolada ravnomerno zagreje. Zatim sklonite sa vatre.
Dodajte jaja, žumanca, šećer i vanilin ekstrakt u veliku činiju i umutite mikserom, dok smesa ne postane bleda i glatka. Sipajte u mešavinu otopljenog putera i bele čokolade i umutite dok se ne sjedini i ujednači. Prespite brašno i so u vlažne sastojke i mešajte lopaticom samo dok se ne sjedine.
Smrznute jagode dodajte u bledner i blendirajte, dok se fino ne samelju. Umešajte mlevene jagode u testo. Sipajte smesu za kolače od jagoda u pripremljenu tepsiju, i poravnajte površinu lopaticom. Pecite 28-31 minut, a nakon toga ostavite da se kolači ohlade u tiganju na rešetki.
Kada se ohlade pažljivo kola izvadite iz tepsije. Nakon toga napravite glazuru. Pomešajte šećer u prahu i mleko. Jagode izblendirajte. Pomešajte mlevene smrznute jagode u glazuru. Sipajte glazuru na kolače. Pustite da se glazura stegne, a zatim isecite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brz i lak voćni kolač.
Pročitajte kako se pravi vazdušasti i hrskavi kolač sa kremom od limuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.