Sastojci:

  • 168 g putera, iseckanog na kockice
  • 226 g bele čokolade, seckane
  • 2 jajeta
  • 2 žumanca
  • 250 g šećera
  • 1 kašika vanilinog ekstrakta
  • 219 g brašna
  • 3/4 kašičice soli
  • 50 g smrznutih jagoda

Za glazuru:

  • 270 g šećera u prahu
  • 45 ml punomasnog mleka
  • 60 g smrznutih jagoda
Savet plus:

Čuvajte ostatke u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesi do četiri dana. Zamrznite do dve nedelje.


Recept za najbolji brauni od jagode:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Otopite puter i belu čokoladu zajedno na pari, na niskoj vatri. Neprekidno mešajte da se bela čokolada ravnomerno zagreje. Zatim sklonite sa vatre.

Dodajte jaja, žumanca, šećer i vanilin ekstrakt u veliku činiju i umutite mikserom, dok smesa ne postane bleda i glatka. Sipajte u mešavinu otopljenog putera i bele čokolade i umutite dok se ne sjedini i ujednači. Prespite brašno i so u vlažne sastojke i mešajte lopaticom samo dok se ne sjedine.

Smrznute jagode dodajte u bledner i blendirajte, dok se fino ne samelju. Umešajte mlevene jagode u testo. Sipajte smesu za kolače od jagoda u pripremljenu tepsiju, i poravnajte površinu lopaticom. Pecite 28-31 minut, a nakon toga ostavite da se kolači ohlade u tiganju na rešetki.

Kada se ohlade pažljivo kola izvadite iz tepsije. Nakon toga napravite glazuru. Pomešajte šećer u prahu i mleko. Jagode izblendirajte. Pomešajte mlevene smrznute jagode u glazuru. Sipajte glazuru na kolače. Pustite da se glazura stegne, a zatim isecite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brz i lak voćni kolač.

Pročitajte kako se pravi vazdušasti i hrskavi kolač sa kremom od limuna

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima Izvor: Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima

StvarUkusa