Nekada je pravljenje kolača zahtevalo vešte ruke domaćica, ali danas možete da ih napravite lako i brzo. Više nema pečenja kora, već ih je zamenio keks, a kombinacija sastojaka je uvek savršena. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za kolač sa kremastim filom, piškotama i prelivom od jagoda. Lagan je i osvežavajuć, a lako se sprema. 

Sastojci:

  • 22 piškote
  • Za fil:
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike skroba
  • 1 čaša šećera
  • 1 l mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika putera
  • 1 pakovanje šlaga
  • Za preliv: 
  • 350 g jagoda 
  • 50 g skroba 
  • 80 g šećera 
  • 700 ml mleka

Recept za kolač sa piškotama:

U šerpi pomešajte brašno i skrob, pa dodajte šećer. Sipajte mleko i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte vanilin šećer i puter, pa sve dobro sjedinite. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladi dodajte šlag i dobro umutite. Isecite piškote i dodajte u fil, pa lepo promešajte. U vatrostalnu posudu sipajte vodu, pa prospite i onda sipajte fil sa piškotama. Poravnajte i ostavite u frižideru nekih sat vremena. Jagode izblendirajte sa šećerom, pa procedite. Sipajte mleko i skrob i sve dobro promešajte. Kuvajte dok se preliv ne zgusne, uz neprestano mešanje. Premažite preko fila i ponovo ohladite. Ako želite ukrasite kokosom. 

Pročitajte i ovo: 5 najboljih kolača sa jagodama koji se brzo prave

BONUS VIDEO: 

Brauni sa slanom karamelom  Instagram/lovevivvv

StvarUkusa/S.B.