Nekada je pravljenje kolača zahtevalo vešte ruke domaćica, ali danas možete da ih napravite lako i brzo. Više nema pečenja kora, već ih je zamenio keks, a kombinacija sastojaka je uvek savršena. Danas vam predlažemo da isprobate i recept za kolač sa kremastim filom, piškotama i prelivom od jagoda. Lagan je i osvežavajuć, a lako se sprema.
Sastojci:
- 22 piškote
- Za fil:
- 4 kašike brašna
- 4 kašike skroba
- 1 čaša šećera
- 1 l mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika putera
- 1 pakovanje šlaga
- Za preliv:
- 350 g jagoda
- 50 g skroba
- 80 g šećera
- 700 ml mleka
Recept za kolač sa piškotama:
U šerpi pomešajte brašno i skrob, pa dodajte šećer. Sipajte mleko i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte vanilin šećer i puter, pa sve dobro sjedinite. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Kada se fil ohladi dodajte šlag i dobro umutite. Isecite piškote i dodajte u fil, pa lepo promešajte. U vatrostalnu posudu sipajte vodu, pa prospite i onda sipajte fil sa piškotama. Poravnajte i ostavite u frižideru nekih sat vremena. Jagode izblendirajte sa šećerom, pa procedite. Sipajte mleko i skrob i sve dobro promešajte. Kuvajte dok se preliv ne zgusne, uz neprestano mešanje. Premažite preko fila i ponovo ohladite. Ako želite ukrasite kokosom.
Pročitajte i ovo: 5 najboljih kolača sa jagodama koji se brzo prave
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice