Sezona je jagoda i od njih možete da napravite neke od najukusnijih i osvežavajućih kolača. Pored sladoleda, mi vam predlažemo da napravite i vrhunski kolač sa jagodama, keksom i filom od vanile. Jednostavno se priprema i to od sastojaka koje svi vole, a uspeva bukvlano svima.
Sastojci:
- 300 g mlevene plazme
- 100 g putera
- Za fil:
- 125 g putera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 l mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- Još:
- 750 g jagoda
- 10 g crvenog želatina
Recept za kolač sa jagodama:
Pomešajte keks sa istopljenim puterom, pa sipajte u vatrostalnu posudu i dobro utisnite. Istopite puter, pa dodajte brašno i sve lepo promešajte. Zatim sipajte mleko i sjedinite tako da nema grudvica. Zatim sipajte šećer i ponovo promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte vanilin šećer i lepo promešajte. Sklonite sa šporeta, pa umutite fil, a onda sipajte preko keksa. Poređajte jagode koje ste iseckali na polovine. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. Otopite na pari, pa sipajte preko jagoda. Ostavite da se kolač ohladi u frižideru.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus