Kako bi vam japanske palačinke ispale vazdušaste i mekane bitno je da belanca umutite u šne, a neophodno je da koristite višenamesnko ili brašno za kolače. Za japanske palačinke je potrebno svega par sastojaka i malo vremena, a najbitnije je da smesu umutite kako treba, 

Sastojci: 

  • 50 g brašna
  • 50 g šećera
  • 60 ml mleka
  • 1 kašika soka od pomorandže
  • 3 jajeta
  • šećer u prahu

Recept za japanske palačinke: 

Odvojite belanca od žumanaca, pa u žumanca sipajte sok od pomorandže i mleko. Dobro umutite, pa dodajte prosejano brašno i promešajte. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dobijenu smesu dodajte u žumanca. Sve lagano sjedinite i sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Istisnite dobijenu smesu u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, pa sipajte par kapi vode i poklopite. Pržite 7 minuta, pa okrenite. Opet sipajte par kapi vode, pa poklopite i pržite još 5 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pečena palačinka sa jagodama Instagram/crowded_kitchen

StvarUkusa/S.B.