1. Rižoto sa pečenjem

Sastojci:

  • 1 kašika putera
  • 170 svinjskog pečenja, iseckanog na kocke
  • 1 mladi luk, iseckan
  • 60 g seckane šargarepe
  • 60 g seckanog brokolija
  • 1 veliko jaje, umućeno
  • 240 g hladno kuvanog pirinča
  • 60 g smrznutog graška
  • 1 ½ kašika soja sosa
  • ⅛ kašičice belog luka u prahu
  • ⅛ kašičice sitno narendanog đumbira

Recept za rižoto sa pečenjem:

Za ovaj rižoto otopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte svinjetinu, mladi luk, šargarepu i brokoli. Pržite i mešajte 7 do 10 minuta. Prebacite smesu u posudu i vratite tiganj na srednju vatru.

Umutite jaje u tiganju i mešajte dok se potpuno ne stegne. Dodajte mešavinu pečenja nazad u tiganj, pa umešajte pirinač, grašak, soja sos, beli luk u prahu i rendani đumbir. Kuvajte i mešajte dok se ne zagreje, 7 do 10 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa slaninom, jajima i sirom.

2. Svinjetina Stroganov

Sastojci:

  • 300 g testenine, kuvane do al dente
  • 2 kašike ulja
  • 600 g svinjskog pečenja, isečenog na kocke
  • 1 luk, tanko narezan
  • 115 g pečuraka, narezanih
  • 60 ml vode
  • 2 kašičice senfa
  • ½ kašičice soli
  • 120 g pavlake za kuvanje pavlake
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna, za ukras

Recept za svinjetinu Stroganov:

Za svinjetinu pripremljenu na ovaj način skuvajte testeninu do al dente i ocedite. Zagrejte ulje u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte luk i šampinjone, i propržite ih. Umešajte vodu, senf i so zajedno sa svinjetinom u šerpu, pa krčkajte mešajući, oko pola sata.

Prebacite meso na tanjir zajedno sa testeninom. U tiganju zagrejte pavlaku za kuvanje i prelijte preko mesa i testenine. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjetinu sa sosom od senfa.

Pročitajte kako se pravi rolovana svinjetina sa slaninom i kačkavaljem

BONUS VIDEO

Kurir televizija Ovom greškom razboljevamo čitavu podoricu, ne držite meso u zamrzivaču duže od 6 meseci! Profesor Poljoprivrednog fakulteta za Kurir ukazao na strašnu grešku!

StvarUkusa