Sastojci:
- 5 žumanca
- štapić vanile
- 40 ml vode
- 130 g šećera
- 260 g putera
Kako da napravite savršen poslastičarski krem:
Recept koji je pred vama čini osnovni krem za filovanje torti i kolača, poput eklera i princes krofni, i koriste ga svi vrsni poslastičari. Napravite i vi najlepše torte i kolače.
U šerpu sipajte vodu i šećer i zagrejte na 121°C, merljivo kuhinjskim termometrom (bez mešanja). U činiju stavite žumanca i štapić vanile pa umutite mikserom. Dodajte sirup od vode i šećera i nastavite da mešate da se dobro sjedini.
Postepeno dodajte puter i mutite mikserom da dobijete penasti fil. Dobijenim filom filujte poslastice.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima