Sastojci:
- 5 žumanca
- štapić vanile
- 40 ml vode
- 130 g šećera
- 260 g putera
Kako da napravite savršen poslastičarski krem:
Recept koji je pred vama čini osnovni krem za filovanje torti i kolača, poput eklera i princes krofni, i koriste ga svi vrsni poslastičari. Napravite i vi najlepše torte i kolače.
U šerpu sipajte vodu i šećer i zagrejte na 121°C, merljivo kuhinjskim termometrom (bez mešanja). U činiju stavite žumanca i štapić vanile pa umutite mikserom. Dodajte sirup od vode i šećera i nastavite da mešate da se dobro sjedini.
Postepeno dodajte puter i mutite mikserom da dobijete penasti fil. Dobijenim filom filujte poslastice.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka