Ukus ovog krema koji se topi u ustima je prosto nezamenljiv. Probajte i uverićete se sami, a mi vam prenosimo originalni recept:
Sastojci: 500 ml mleka, štapić vanile (trebaće vam semenke iz štapa), 4 žumanaca, 150 g šećera, 50 g brašna ili gustina, 1 list želatina.
Priprema: Zakuvati mleko sa rendanim semenkama iz vanile. Po želji stavite i prazan štapić, koji treba izvaditi kad mleko provri. Ako je ne skuvate, prazan štapić stavite u šećer, sameljite i dobićete domaći vanilin šećer.
Žumanjca umutiti sa šećerom, pa dodati brašno ili gustin, izmešati da nema grudvica. U to sipati malo provrelog mleka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mleka. Dobro izmešati, vratiti u posudu u kojoj se mleko kuvalo i kuvati na laganoj vatri dok se krem ne zgusne.
Pogledajte i 10 trikova za savršene kolače
Skloniti sa vatre i dok se hladi često mešati, da se po vrhu ne uhvati korica, ili prekriti prozirnom folijom. Za brže hlađenje, krem sipajte na veću tacnu, raširite i pokrijte folijom.
Za gušći krem, skuvani krem skloniti sa vatre, neka malo stane, pa umešati prethodno nakvašen i oceđen želatin.
Dobili ste osnovni krem za filovanje torti i kolača, a možete po želji i da obogatite ukus dodavanjem mućene slatke pavlake, penasto umućenim maslacem i otopljenom čokoladom, kao i voćnim ekstraktom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: makeupfitness.info
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za posnu pitu sa jabukama i orasima
Kako da spremite pastrmku u rerni za Badnje veče
Kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima