Pojedini poslastičari tvrde da je tajna pravljenja savršene čokoladne glazure u upotrebi jednakih procenata čokolade i biljne masti. RPuter nije toliko preporučljiv, jer sadrži ostatke vode i proteina. Margarin je malo bolji, dok je biljna mast savršena, jer je čista mast bez ikakvih drugih sastojaka.

Kada je vruća, ova glazuraje veoma retka i lako se može preliti preko deserta. Kako se hladi, postaje sve čvršća. Kada je hladna glazura ona potpuno tvrda i „krcka“ kada je isečete.

Sastojci:

  • 100 g čokolade sa 43 % kakaoa
  • 100 g biljne masti ili margarina
  • opciono: 2-3 kapi ulja

Recept za savršenu glazuru:

Otopite biljnu mast i čokoladu (i ulje, ako želite da vam glazura bude sjajna) na pari. Umutite dok smesa ne postane glatka i prelijte preko kolača. Pustite da se ohladi. Možda će vas zanimati i kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru.

Pročitajte i kako da napravite čokoladnu glazuru kao profesionalac

BONUS VIDEO

TikTok/ smilingrecipes Najsočnija čokoladna torta bez pečenja

StvarUkusa