Sastojci:
- 1 kašika kvasca
- 3 kašike šećera
- 3 šolje brašna
- 1 šolja vode
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 šolje ulja
Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
Kako se pravi testo na jednostavan način:
Ako do sada nista pravili ništa od testa jer ste mislili da ne znate, onda isprobajte ovaj recept za najjednostavnije testo ikada. Lagano se pravi i sigurno uspeva.
Uzmite kesu sa zip zatvaračem pa u nju ubacite sve navedene sastojke za testo. Zatvorite pa rukama umešajte sastojke preko kese. Kesu potopite u činiju sa toplom vodom na pola sata, potopm otvorite, dodajte 1/4 šolje brašna, izvadite iz vode, ponovo "promešajte" rukama i ostavite da se diže 1 sat.
Nakon sat vremena izvadite testo na radnu površinu, premesite malo i podelite na 3 dela. Svaki deo razvaljajte u oblik štapića pa ispletite pletenicu. Prebacite je u pleh, premažite žumancetom i pospite susamom, pa pecite na 180 stepeni pola sata.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za domaći liker od jaja, kao iz filmova
Novogodišnji kolač sa žele bombonama
Kako se prave svinjska rebarca
Novogodišnji rolat sa mlevenim mesom