Umesto da kupujete pljeskavice na neproverenim mestima, predlažemo vam da sami napravite kod kuće. Nabavite kvalitetno meso, dodajte neophodne sastojke i spremite pljeskavice kojima niko neće moći da odoli. Možete da ih služite sa lepinjom ili somunom, ali i zasebno uz neku salatu. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 1/2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- malo prezli
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, izblendiran crni luk koji ste dobro scedili od viška vode, mleveni beli luk, šećer i prezle. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru pola sata. Zatim oblikujte pljeskavice i ispecite na gril tiganju ili ih ispržite na malo ulja.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem