Umesto da kupujete pljeskavice na neproverenim mestima, predlažemo vam da sami napravite kod kuće. Nabavite kvalitetno meso, dodajte neophodne sastojke i spremite pljeskavice kojima niko neće moći da odoli. Možete da ih služite sa lepinjom ili somunom, ali i zasebno uz neku salatu. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g junećeg mlevenog mesa
- 1/2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- malo prezli
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, izblendiran crni luk koji ste dobro scedili od viška vode, mleveni beli luk, šećer i prezle. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru pola sata. Zatim oblikujte pljeskavice i ispecite na gril tiganju ili ih ispržite na malo ulja.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa