Zanimljivi predlozi od piletina za današnji ručak.
Ražnjići od piletine i sira
Sastojci:
- kačkavalj
- pileće grudi
- mlevena crvena paprika
- so, biber
- brašno
- jaja
- prezle
- štapići za ražnjić
Priprema:
Kačkavalj isecite na deblje pravougaonike i stavite na štapiće za ražnjić. Meso isecite na trakice, ali ga prethodno malo ulupajte. Svaku trakicu obmotajte oko kačkavalja. Svaki ražnjić uvaljajte u brašno koje ste začinili, jaja i prezle. Pržite u puno ulja dok ne dobiju zlatnu boju ili ih možete peći na 180°C oko 25 minuta.
Ražnjići od piletine, tikvica i kačkavalja
Sastojci:
- 1 tikvica
- 350 g mlevenog pilećeg mesa
- mlevena crvena paprika
- so, biber
- prezle
- 50 g parmezana
- kačkavalj
- 1 jaje
- štapići za ražnjić
Priprema:
Kačkavalj isecite na tanke pravouganike i stavite na štapiće za ražnjić. Izrendajte tikvice. U posudi pomešajte piletinu, so, biber, mlevenu crvenu papriku, parmezan, tikvice, 2 kašike prezli i jaje. Lepo sjedinite. Ovom smesom lepo obmotajte kačkavalj tako da ceo pokrijete. Umočite u prezle, malo nauljite i pecite na 200°C 20 minuta.
Ražnjići sa piletinom i povrćem
Sastojci:
- pileće grudi
- paprika
- patlidžan
- so, biber
- prezle
- jaje
- brašno
Priprema:
Piletinu posolite i pobiberite, pa isecite na trakice, kao i patlidžan i papriku. Zatim stavite jedan red paprike, mesa, pa patlidažana, pa mesa, pa paprike. To sve nabodite na štapiće za ražnjić. Uvaljajte u brašno, pa jaje, pa prezle. Pecite na 190°C 15 minuta.
Ražnjići sa piletinom i kukuruznim pahuljicama
Sastojci:
- pileće grudi
- jaje
- prezle
- korn flejks (kukuruzne pahuljice)
Priprema:
Piletinu isecite na deblje trakice i stavite na šatpiće za rižnjić. Zatim i uvaljajte u jaje i prezle pomešane sa kukuruznim pahuljicama. Kukuruzne pahuljice stavite u kesu za zamrzivač, pa ih ulupajte oklagijom pre nego što pomešate sa prezlama. Pržite u vrućem ulju oko 5 minuta do zlatno braon boje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem