Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu. Kako su napolju vrućine niko ne želi da stoji pored šporeta dugo, pa je ovaj recept idealan jer ne morate uopšte da ga palite. Napravite ukiseljene tikvice koje se odlično slažu i sa parčetom hleba, ali i sa mesom ili nekim drugim jelom.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- parčence đumbira
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 3-4 kašike ulja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike vrele vode
- 1 veza mirođije
Recept za ukiseljene tikvice:
Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus