Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu. Kako su napolju vrućine niko ne želi da stoji pored šporeta dugo, pa je ovaj recept idealan jer ne morate uopšte da ga palite. Napravite ukiseljene tikvice koje se odlično slažu i sa parčetom hleba, ali i sa mesom ili nekim drugim jelom.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- parčence đumbira
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 3-4 kašike ulja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike vrele vode
- 1 veza mirođije
Recept za ukiseljene tikvice:
Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem