Sezona je tikvica, a od njih možete da pravite različita jela, na vama je samo da izaberete. Ako ne želite da stojite dugo pored šporeta, već samo da brzinski napravite neko ukusno letnje jelo, naš predlog su tikvice u kremastom umaku. Ne moraju da se kuvajte samo se kratko preliju toplom vodom, a onda se pomešaju sa sirom i majonezom. Ovako pripremljene tikvice možete da služite kao prilog ili kao zasebno jelo.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 200 ml tople vode
- 2 topljena sira (zdenka sir)
- mirođija
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Isecite tikvicu na kockice, pa prelijte toplom vodim i ostavite da odmore 10-15 minuta. Sir kratko držite u zamrzivaču, pa onda izrendajte i stavite u posudu. Dodajte seckani mirođiju, mleveni čen belog luka i proceđene tikvice. Posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Sipajte i majonez, pa sve dobro promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus