Sezona je tikvica, a od ovog povrća možete da pravite najrazličitija jela. Od tikvica možete da pravite salate, da ih punite, da dodajte u čokoladnu tortu... Mi vam sada donosimo još jedan odličan recept. Napravite ćevape od tikvice i krompira koji su super predlog za lagani ručak ili večeru. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom ili umakom po želji. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 2 jajeta
  • 100 g tvrdog sira
  • peršun
  • 1 krompir
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica italijanskog začia 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 kašike brašna

Recept za ćevape od tikvica: 

Tikvicu dobro operite, pa izrendajte. Posolite i ostavite 10 minuta da pusti vodu. Zatim tikvice dobro ocedite, pa pomešajte sa rendanom šargarepom i rendanim sirom. Zatim dodajte seckani peršun, renadni krompir i beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Promešajte, pa dodajte ovsene pahuljice. Ponovo promešajte i ostavite da smesa odstoji nekih 10 minuta. Nauljite ruke, pa uzmite malo smese i oblikujte ćevap. Uvaljajte u brašno i pržite u zagrejanom ulju. 

Pročitajte i ovo: Mediteranska pica sa fetom, tikvicama i lukom

BONUS VIDEO: 

Instagram/ cheftomwalton Rolovane tikvice punjene sirom i spanaćem

StvarUkusa/S.B.