Sezona je tikvica, a od ovog povrća možete da pravite najrazličitija jela. Od tikvica možete da pravite salate, da ih punite, da dodajte u čokoladnu tortu... Mi vam sada donosimo još jedan odličan recept. Napravite ćevape od tikvice i krompira koji su super predlog za lagani ručak ili večeru. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom ili umakom po želji.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- peršun
- 1 krompir
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica italijanskog začia
- 1 kašičica slatke paprike
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike brašna
Recept za ćevape od tikvica:
Tikvicu dobro operite, pa izrendajte. Posolite i ostavite 10 minuta da pusti vodu. Zatim tikvice dobro ocedite, pa pomešajte sa rendanom šargarepom i rendanim sirom. Zatim dodajte seckani peršun, renadni krompir i beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Promešajte, pa dodajte ovsene pahuljice. Ponovo promešajte i ostavite da smesa odstoji nekih 10 minuta. Nauljite ruke, pa uzmite malo smese i oblikujte ćevap. Uvaljajte u brašno i pržite u zagrejanom ulju.
Pročitajte i ovo: Mediteranska pica sa fetom, tikvicama i lukom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs