Sezona je tikvica, a od ovog povrća možete da pravite najrazličitija jela. Od tikvica možete da pravite salate, da ih punite, da dodajte u čokoladnu tortu... Mi vam sada donosimo još jedan odličan recept. Napravite ćevape od tikvice i krompira koji su super predlog za lagani ručak ili večeru. Dovoljno je da ih poslužite sa salatom ili umakom po želji.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- peršun
- 1 krompir
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica italijanskog začia
- 1 kašičica slatke paprike
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike brašna
Recept za ćevape od tikvica:
Tikvicu dobro operite, pa izrendajte. Posolite i ostavite 10 minuta da pusti vodu. Zatim tikvice dobro ocedite, pa pomešajte sa rendanom šargarepom i rendanim sirom. Zatim dodajte seckani peršun, renadni krompir i beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Promešajte, pa dodajte ovsene pahuljice. Ponovo promešajte i ostavite da smesa odstoji nekih 10 minuta. Nauljite ruke, pa uzmite malo smese i oblikujte ćevap. Uvaljajte u brašno i pržite u zagrejanom ulju.
Pročitajte i ovo: Mediteranska pica sa fetom, tikvicama i lukom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Novogodišnji kejk popsi preliveni belom čokoladom
Najbolji mrsni jelovnik za Svetog Nikolu
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Mafini Deda Mrazove kapice
Dimljeni luk punjen piletinom