Sastojci:
- 600 g mešavine morskih plodova, odmrznutih
- 1 kašika ulja
- 1 luk, isečen
- 1 crvena paprika, očišćena od semena i isečena na kockice
- 250 g pirinča
- 800 ml vrućeg pilećeg bujona
- 150 g smrznutog graška
- 1 limun, isečen na kockice
- 100 g peršuna, grubo iseckanog
Recept za paelju sa morskim plodovima:
Za ovu paelju, zagrejte duboki tiganj sa poklopcem. Stavite tiganj na vatru, dodajte ulje i luk, poklopite i pržite 5 minuta. Dodajte crvenu papriku i pržite 2-3 minuta. Umešajte pirinač. Preko svega prelijte bujon i dobro promešajte.
Pustite da proključa, smanjite toplotu i dinstajte bez poklopca, 10 minuta, povremeno mešajući. Pokrijte i kuvajte 5 minuta; umešajte plodove mora, poklopite i kuvajte 3 minuta. Dodajte grašak i kuvajte još 2 minuta.
Sklonite sa ringle, dodajte malo limuna i veći deo peršuna, promešajte i začinite. Pokrijte i ostavite da odstoji 1 minut. Posipajte preostalim peršunom i servirajte sa kriškama limuna. Možda ćete želeti da napravite i paelju sa piletinom i gamborima.
Pročitajte kako da napravite ukusnu večeru na vašem stolu za 30 minuta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem