Sastojci:

  • 300 g brokolija, isečenog na veoma male komade
  • 1 luk, oljušten i isečen
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 g njoka
  • 25 g kukuruznog brašna
  • 300 ml mleka
  • 300 ml kisele pavlake
  • 75 g parmezana, rendanog
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • morska so i sveže mleveni crni biber, po ukusu

Recept za vegetarijanske njoke sa brokolijem:

Kako biste napravili vegetarijanske njoke, zagrejte rernu na 200 C. U plitki pleh za pečenje stavite brokoli, crni luk i 1 kašiku maslinovog ulja, sa dosta soli i bibera. Promešajte pa pecite 10 minuta.

Dodajte njoke, preostalo ulje i dobro promešajte. Vratite u rernu na 10 minuta. Dok je u rerni, pomešajte kukuruzno brašno sa dovoljno mleka da napravite glatku pastu u maloj posudi. Zatim umešajte kiselu pavlaku i umutite dok ne postane glatka. Dodajte ostatak mleka i ponovo umutite dok ne postane glatko.

Dodajte dve trećine parmezana, beli luk u granulama i još soli i bibera. U pečene njoke dodajte mešavinu sa kiselom pavlakom, promešajte i pospite preostalim parmezanom. Pecite još 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i vege špagete bolonjeze.

Pročitajte kako se pravi vegetarijanska musaka sa tikvicama

BONUS VIDEO

TikTok/ polys_cuisine Punjeni paradajz sa sirom i jajima

StvarUkusa