Kada na stolu poslužite šarene, ukusne i kremaste salate svi prisutni će se oduševiti. Na prvi zalogaj će ih svi zavoleti, a njihov izgled ulepšaće vašu trpezu. Ne morate da je služite samo kada su slave ili proslave, nego je možete jesti kao obrok uz hleb ili servirati uz neko meso.

Sastojci:
2 kaščice šećera
pola kašičice soli
3-4 kašike sirćeta
150 ml vode
1 crni luk
1 pileći file
2 sveđa krastavca
150 g tvrdog sira
3 jajeta
3-4 kašike majoneza ili pavlake (može i mešavina)
praziluk

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, stavite u činiju pa dodajte so, šećer, sirće i nalijte vodom. Ostavite da se marinira najmanje sat vremena. Jaja i piletinu skuvajte, sačekajte da se prohlade pa iseckajte na kockice. Stavite u činiju, dodajte seckani krastavac, praziluk, rendani sir. Pomešajte pa dodajte i ukiseljeni luk koji ste procedili prvo. na kraju stavite, majonez, pavlaku, so, biber i sjedinite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE