Kombinovanjem raznovrsnih namirnica može da se napravi preukusno posno jelo. Pečeni krompir svi vole da jedu, pogotovo ako se napuni kajmakom i slaninom. Kako je u toku Uskršnji post, naš predlog je da se ne odričete čuvenog gurmanluka, nego da napravite posnu verziju, a to je pečeni krompir punjen povrćem. Ukus je fantastičan, a priprema laka.  

  • Sastojci:
  • krompir
  • margarin
  • 200 g pečuraka 
  • 2 paprike 
  • 3 kašike kukuruza 
  • 3 kašike pasulja iz konzerve 
  • 1 tikvica 

Priprema:
Tikvice i pečurke sitno isecite, pa propržite. U posudi pomešajte seckanu papriku, kukuruz, pasulj i dodajte pečurke i tikvice. Posolite i promšejate. Krompir ne ljuštite, nego ga samo dobro operite. Isecite po dužini, ali ne do kraja. Premažite istopljenim margarinom i umotajte u alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Zatim skinite foliju, raširite krompir, pa dodajte kašičicu margarina u svaki i ispasirajte. Sipajte prilog od povrća i služite. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE