Kombinovanjem raznovrsnih namirnica može da se napravi preukusno posno jelo. Pečeni krompir svi vole da jedu, pogotovo ako se napuni kajmakom i slaninom. Kako je u toku Uskršnji post, naš predlog je da se ne odričete čuvenog gurmanluka, nego da napravite posnu verziju, a to je pečeni krompir punjen povrćem. Ukus je fantastičan, a priprema laka.
- Sastojci:
- krompir
- margarin
- 200 g pečuraka
- 2 paprike
- 3 kašike kukuruza
- 3 kašike pasulja iz konzerve
- 1 tikvica
Priprema:
Tikvice i pečurke sitno isecite, pa propržite. U posudi pomešajte seckanu papriku, kukuruz, pasulj i dodajte pečurke i tikvice. Posolite i promšejate. Krompir ne ljuštite, nego ga samo dobro operite. Isecite po dužini, ali ne do kraja. Premažite istopljenim margarinom i umotajte u alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Zatim skinite foliju, raširite krompir, pa dodajte kašičicu margarina u svaki i ispasirajte. Sipajte prilog od povrća i služite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno