Na Veliki petak je običaj da se posti na vodi, ali i to ne znači da morate da se odreknete ukusne hrane. Naš predlog je da za doručak ili večeru napravite odličnu posnu pitu koja savršeno kombinuje ukus zelja, krompira, pirinča i koprive.Nije nimalo komplikovana, priprema se kao gibanica i peče svega 20 minuta.
- Sastojci:
- kore za pitu
- zelje
- kopriva
- 2 krompira
- 1 šoljica pirinča
- 2 mlada luka
- 1/2 kesica praška za pecivo
Priprema:
Stavite pirinač da se kuva, pa na pola kuvanja dodajte krompir isečen na sitne kockice, kao i mladi luk. Zelje i koprivu obarite, pa procedite i iseckajte. Dodajte u šerpu sa pirinčem. Sipajte malo vode i kuvajte dok pirinač ne bude spreman. Nemojte da preterujete sa vodom. Posolite, pobiberite i dodajte još neki začin po želji, pa pospite praškom za pecivo. Na dno tepsije stavite dve kore, pa sledeću zgužvajte i umočite u smesu sa pirinčem. Ređajte u pleh dok ne ostane samo jedna, a njom prekrijte sve. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus