Danas postoji milion različitih recepata za posna jela i sve manje je odricanja. Postoje zamenske namirnice za skoro sve i možete da spremate neka od najukusnijih jela. Kako je u toku Božićni post, a približava se i Badnje veče, naš predlog je da napravite preukusnu posnu pitu sa raznovrsnim povrćem.Nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a ni sastojci nisu skupi, a ovo posno predjelo je idealno za sve prilike.
- Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- 1/2 kg kupusa
- 1/2 kg spanaća
- 1/2 kg kora za pitu
- 200 g graška
- 300 g pečuraka
- 200 g sojinih pahuljica
- 2 crna luka
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica kisele vode
Priprema:
Na malo više ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckani krompir, šargarepu, kupus i pečurke. Promešajte, kratko propžite, pa dodajte sojine pahuljice, a na kraju i obaren spanać i grašak. Posolite i pobiberite, a ako želite dodajte još neki začin. Pomešajte ulje i kiselu vodu. Tepsiju malo nauljite, pa stavite koru, premažite smesom od ulja i kisele vode, pa stavite još jednu koru. Preko pospite malo fila od povrća, a onda nastavite da ređate kore i fil, dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da budu kore koje ćete premazati smesom od ulja i kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem