Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLJU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti

Za Badnje veče pripremite ukusnu riblju čorbu.

 Kako se pravi riblja čorba Izvor: Printscreen/YT/ Spain on a Fork

Riblja čorba je idealna za vreme posta i praznika. Pravi se lako i brzo, a vrstu ribe možete da birate po ukusu. Fileti su najbolji jer se lako i brzo kuvaju, a ako želite da obogatite ukus čorbe dodajte i morske plodove kao što su škampi. Možete da je poslužite za Badnje veče i tako obogatite posnu trpezu

  • Sastojci:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 štapić celera
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice sušenog timijana 
  • 960 ml ribljeg bujona (2 riblje kocke za supu)
  • 100 g rezanca 
  • 2 fileta bakalara po 200 g svaki
  • 1 filet šarana
  • 12 gambora 
  • 2 lovorova lista
  • 1 limun
  • svež peršun

Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk, pa kada malo omekša dodaje mleveni beli luk i seckani celer i šargarepu. Kada se povrće prodinsta dodajte slatku papriku, timijan, pa posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte bujon (pravi se tako što kocke supe pomešate sa vrelom vodom). Kada proključa dodajte rezanca i nastavite da kuvate. Filete osušite ubrusima, pa posolite i pobiberite. Svaki filet isecite na komade veličine zalogaja. I škampe očistite i osušete ubrusom, pa posolite i pobiberite. Ubacite u šerpu i kuvajte još nekih 5 minuta, a zatim sklonite sa šporeta. Sipajte u tanjire i preko iscedite malo limunovog soka i ukrasite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti