Riblja čorba je idealna za vreme posta i praznika. Pravi se lako i brzo, a vrstu ribe možete da birate po ukusu. Fileti su najbolji jer se lako i brzo kuvaju, a ako želite da obogatite ukus čorbe dodajte i morske plodove kao što su škampi. Možete da je poslužite za Badnje veče i tako obogatite posnu trpezu.
- Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 štapić celera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 960 ml ribljeg bujona (2 riblje kocke za supu)
- 100 g rezanca
- 2 fileta bakalara po 200 g svaki
- 1 filet šarana
- 12 gambora
- 2 lovorova lista
- 1 limun
- svež peršun
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk, pa kada malo omekša dodaje mleveni beli luk i seckani celer i šargarepu. Kada se povrće prodinsta dodajte slatku papriku, timijan, pa posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte bujon (pravi se tako što kocke supe pomešate sa vrelom vodom). Kada proključa dodajte rezanca i nastavite da kuvate. Filete osušite ubrusima, pa posolite i pobiberite. Svaki filet isecite na komade veličine zalogaja. I škampe očistite i osušete ubrusom, pa posolite i pobiberite. Ubacite u šerpu i kuvajte još nekih 5 minuta, a zatim sklonite sa šporeta. Sipajte u tanjire i preko iscedite malo limunovog soka i ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem