Riblja čorba je idealna za vreme posta i praznika. Pravi se lako i brzo, a vrstu ribe možete da birate po ukusu. Fileti su najbolji jer se lako i brzo kuvaju, a ako želite da obogatite ukus čorbe dodajte i morske plodove kao što su škampi. Možete da je poslužite za Badnje veče i tako obogatite posnu trpezu

  • Sastojci:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 štapić celera
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice sušenog timijana 
  • 960 ml ribljeg bujona (2 riblje kocke za supu)
  • 100 g rezanca 
  • 2 fileta bakalara po 200 g svaki
  • 1 filet šarana
  • 12 gambora 
  • 2 lovorova lista
  • 1 limun
  • svež peršun

Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk, pa kada malo omekša dodaje mleveni beli luk i seckani celer i šargarepu. Kada se povrće prodinsta dodajte slatku papriku, timijan, pa posolite i pobiberite. Promešajte, pa dodajte bujon (pravi se tako što kocke supe pomešate sa vrelom vodom). Kada proključa dodajte rezanca i nastavite da kuvate. Filete osušite ubrusima, pa posolite i pobiberite. Svaki filet isecite na komade veličine zalogaja. I škampe očistite i osušete ubrusom, pa posolite i pobiberite. Ubacite u šerpu i kuvajte još nekih 5 minuta, a zatim sklonite sa šporeta. Sipajte u tanjire i preko iscedite malo limunovog soka i ukrasite peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE