Sastojci:
- 500 g korena celera
- 400 g pasulja iz konzerve
- 1 luk
- 1 veza peršuna
- 50 g oraha
- 1 kašika soka od limuna
- so i biber po ukusu
- ulje - za prženje
Recept za posnu salatu sa celerom i pasuljem:
Za ovu posnu salatu isecite jedan luk na četvrtine kolutova. Oljuštite pola kilograma korena celera i isecite ga na štapiće. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja i stavite pripremljen celer. Pržite celer na jakoj vatri, povremeno mešajući lopaticom, oko 3-4 minuta dok ne omekša.
Kada je pri kraju, ubacite seckani luk u tiganj. Po potrebi dodajte još malo ulja. Sve pržite dok luk ne bude spreman. Na kraju celer i luk dobro posolite i pobiberite. Sve izmešajte i sklonite sa vatre. Dok se celer hladi, pripremite preostale sastojke.
Sitno iseckajte srednju vezu peršuna. Orahe sitno iseckajte nožem. Pripremljeni celer i crni luk stavite u činiju, dodajte pasulj, pospite seckane orahe i peršun. Začinite salatu sa oko 1 kašikom limunovog soka. Sve dobro izmešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najukusniju posnu tuna salatu.
Pročitajte kako se pravi aromatični bareni patlidžan za dane posta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom