Sastojci:
- 3/4 šolje brašna
- 1/4 šolje kakao praha
- pola kašičice praška za pecivo
- pola šolje posnog jogurta
- 100 g maslaca (posni, biljni)
- 100 g tamne čokolade (bez mleka)
- 2/3 šolje šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Za sve koji poste, ili jednostavno žele uživati u ukusnim kolačima bez jaja, ovaj recept za posne braunije je savršen izbor. Sa bogatim, čokoladnim ukusom, ovi brauniji će zadovoljiti vaše slatke želje i biti idealan desert za sve prilike. Lako se pripremaju, a rezultat je neverovatno ukusan kolač.
U velikoj činiji pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Dobro promešajte i stavite po strani.
U šerpi zagrejte maslac i tamnu čokoladu na laganoj vatri, mešajući dok se ne rastope i ujednače. U rastopljenu čokoladu dodajte šećer, posni jogurt i vanilu. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte pomešane suve sastojke u čokoladnu smesu i sve dobro promešajte dok se ne sjedini u gustu masu.
Kalup obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u kalup i ravnomerno rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C 30-40 minuta. Možete proveriti čačkalicom – ako izlazi suva, brauni je gotov.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom