Sastojci:
- 250 g tunjevina iz konzerve
- šaka listova zelene salate
- 3 krastavca
- 200 g kuvanih zrna kukuruza
- 3 paradajza
- 1 kašika susama
Za preliv:
- 2 kašike ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašičice bibera
- prstohvat soli
Recept za posnu tuna salatu:
Kako biste napravili tuna salatu, listove zelene salate isecite na manje komade. Krastavce i paradajz isecite na kriške. Ubacite ih u posudu. Tunjevinu malo izgnječite viljuškom, ocedite tečnost. Ubacite kuvana zrna kukuruza i sve promešajte.
Pripremite sos za salatu. Sipajte maslinovo ulje i jabukovo sirće u posudu, dodajte 1 kašiku soja sosa. Začinite biberom i sa malo soli. Sve pomešajte. Salatu prelijte pripremljenim sosom. Po vrhu pospite salatu susamom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu kikiriki salatu sa pečurkama.
Pročitajte i kako se pravi posna salata sa makaronama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom