Sastojci:

  • 250 g tunjevina iz konzerve
  • šaka listova zelene salate
  • 3 krastavca
  • 200 g kuvanih zrna kukuruza
  • 3 paradajza
  • 1 kašika susama

Za preliv:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika soja sosa
  • 1/2 kašičice bibera
  • prstohvat soli
Zašto je dobro jesti kukuruz?

Kukuruz koji ćete da skuvate za ovu salatu je korisna namirnica. Naime, kukuruz sadrži različite vrste vitamina B, ali i kalijum. Kalijum je mineral koji koji pomaže regulisanju krvnog pritiska, rada srca i održavanju mišićne mase. Kukuruz takođe sadrži vitamin A koji pak podržava imuni sistem. Pored toga, vrlo je bogat antioksidansima poput karotenoida, koji pomažu zaštiti očiju. Bogat je vlaknima, pa je samim time koristan za varenje.

Recept za posnu tuna salatu:

Kako biste napravili tuna salatu, listove zelene salate isecite na manje komade. Krastavce i paradajz isecite na kriške. Ubacite ih u posudu. Tunjevinu malo izgnječite viljuškom, ocedite tečnost. Ubacite kuvana zrna kukuruza i sve promešajte.

Pripremite sos za salatu. Sipajte maslinovo ulje i jabukovo sirće u posudu, dodajte 1 kašiku soja sosa. Začinite biberom i sa malo soli. Sve pomešajte. Salatu prelijte pripremljenim sosom. Po vrhu pospite salatu susamom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu kikiriki salatu sa pečurkama.

Pročitajte i kako se pravi posna salata sa makaronama

BONUS VIDEO

3 vrste povrća najlakše za gajenje Izvor: 3 vrste povrća najlakše za gajenje

StvarUkusa