Sastojci:

  • 200 g tunjevine u ulju
  • 4 jaja
  • 3 krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 mali crni luk
  • majonez

Pogledajte kako se pravi:

Recept za mimoza salatu na ruski način:

Za salatu prvo crni luk sitno iseckajte i prelijte ključalom vodom. Ostavite 5 minuta. Očišćeno povrće narendajte na krupno rende, jaja razdvojite na belance i žumanca. Belanca narendajte na krupno, a žumanca na sitno.

Zgnječite tunjevinu viljuškom. Stavite rendani krompir kao prvi sloj. Ako želite da završite sa ujednačenim, jasnim slojevima, malo ih nabijete gnječilicom za krompir. Premažite sa malo majoneza. Stavite tunjevinu na vrh. Zatim sloj luka. Zatim sloj rendanih belanaca i dobro ih namažite majonezom.

Zatim dolazi rendana šargarepa. I na kraju sve premažite majonezom. Po vrhu pospite rendanim žumancetom. Pažljivo uklonite prsten od kalupa, ukrasite po želji i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Možda ćete želeti da napravite i domaću srpsku krompir salatu za praznike.

Pročitajte kako se pravi salata od krem sira, pršute i oraha za Novu godinu

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa