Sastojci:

Za podlogu:

  • 250 g krekera
  • 75 g svežeg spanaća ili rukole
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 75 g putera ⠀ ⠀


Za fil:

  • 500 g krem sira
  • 20 g mirođije
  • 1 veliki krastavac
  • 400 g šunke

Recept za slanu tortu sa šunkom:

Za ovu slanu tortu koristite kalup prečnika 20 cm. Za podlogu prvo sameljite slane krekere, spanać i ulje u blenderu dok ne dobijete mrvice. Dodajte otopljeni puter i promešajte. Smesu rasporedite u kalup obložen papirom za pečenje. Napravite ivice i dno ispritiskajte ravnim dnom čaše. Stavite u frižider dok pripremate fil.

Za fil krem sir dobro izgnječite lopaticom ili mikserom. Dodajte seckanu mirođiju i krastavac šunku. Dobro promešajte i stavite u kalup. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Ukrasite listovima zelene salate, servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu slanu tortu.

Pročitajte kako se pravi svečana slana torta sa kuvanim jajima, cveklom i tunjevinom

BONUS VIDEO

Instagram/Petar Slana torta od krekera

StvarUkusa