Sastojci:
- 6 kora za rozen tortu
Za beli fil:
- 360 g tunjevine
- 450 g kuvanog kukuruza šećerca
- 6 kašika posnog majoneza
- 250 g posnog kačkavalja
- so, biber po ukusu
Za crveni fil:
- 2 kašike ajvara
- 180 g tunjevine
- 1/2 kašike senfa
- 360 g šampinjona
- 1 manji struk praziluka
- 100 g maslina bez koštica
- so, biber, posni majonez po ukusu
Recept za posnu slanu tortu za Svetog Nikolu:
Kako biste napravili posnu slanu tortu, sve sastojke za fil iseckajte. Odvojeno u blenderu usitnite sastojke za svaki fil, pa dodajte svakom filu po 1/3 umućenog margarina i posnog majoneza po potrebi. Kada pripremite fil, počnite sa filovanjem.
Stavite prvo koru za rozen tortu pa je premažite prvo belim filom. Zatim stavite odozgo drugu koru, pa crveni fil i na kraju treću koru i preko nje opet beli fil. Pospite narendanim posnim kačkavaljem. Možda ćete želeti da napravite i svečanu slanu tortu sa kuvanim jajima, cveklom i tunjevinom.
Pročitajte kako se pravi sendvič torta sa šunkom i krem sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Punjeni hleb sa maslinama i šunkom za Doček
Filovani posni krompiri
Zapečeni šaran u belom vinu
Kremasta posna salata sa krompirom i crvenim lukom za Svetog Nikolu
Praznični brioš hleb