Sastojci:

  • 6 kora za rozen tortu

Za beli fil:

  • 360 g tunjevine
  • 450 g kuvanog kukuruza šećerca
  • 6 kašika posnog majoneza
  • 250 g posnog kačkavalja
  • so, biber po ukusu

Za crveni fil:

  • 2 kašike ajvara
  • 180 g tunjevine
  • 1/2 kašike senfa
  • 360 g šampinjona
  • 1 manji struk praziluka
  • 100 g maslina bez koštica
  • so, biber, posni majonez po ukusu

Recept za posnu slanu tortu za Svetog Nikolu:

Kako biste napravili posnu slanu tortu, sve sastojke za fil iseckajte. Odvojeno u blenderu usitnite sastojke za svaki fil, pa dodajte svakom filu po 1/3 umućenog margarina i posnog majoneza po potrebi. Kada pripremite fil, počnite sa filovanjem.

Stavite prvo koru za rozen tortu pa je premažite prvo belim filom. Zatim stavite odozgo drugu koru, pa crveni fil i na kraju treću koru i preko nje opet beli fil. Pospite narendanim posnim kačkavaljem. Možda ćete želeti da napravite i svečanu slanu tortu sa kuvanim jajima, cveklom i tunjevinom.

Pročitajte kako se pravi sendvič torta sa šunkom i krem sirom

BONUS VIDEO

Instagram/Petar Slana torta od krekera

StvarUkusa