Sastojci:
- 250 g kuvane šunke
- 15 malih kornišona
- 1 crvena paprika
- 7 komada praziluka ili mladog luka
- 4 velika tvrdo kuvana jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 600 g krem sira
- 5velikih kašika majoneza
- so i biber po ukusu
- 15 kriški tost hleba
- krastavac
- paradajz
Pogledajte kako se pravi:
Recept za sendvič tortu sa šunkom i krem sirom:
Slanu tortu napravite tako što ćete da isečete šunku, kornišone, crvenu papriku, mladi luk i jaja i sve ih pomešajte. Dodajte kiselu pavlaku, krem sir i 3 kašike majoneza. Začinite solju i crnim biberom. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini.
Uzmite tanjir za serviranje (35x25cm). Na tanjir za serviranje stavite jedan pored drugog tri komada tosta i rasporedite preko njih tanak sloj fila (oko 4-5 kašika). Fil možete razmazati nožem tako da se ravnomerno rasporedi.
Pokrijte prvi sloj sa još tri komada tosta. Ponavljajte dok ne istrošite sve sastojke. Gornji sloj ne mora biti prekriven punjenjem. Pokrijte tortu prozirnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
Pomešajte 300 g krem sira i 2 kašike majoneza. Dobro promešajte dok ne dobijete lepu konzistenciju za mazanje. Premažite tortu pomoću noža ili lopatice za torte. Pripremite ukrase od krastavca, paradajza i mladog luka i ukrasite tortu. Servirajte ohlađeno. Možda ćete želeti da napravite i svečanu slanu tortu sa rozen korama.
Pročitajte kako se pravi slana torta sa filom od piletine savršena za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu