Slane torte su postale popularne 1960-ih godina, a danas se određene smatraju i pravim klasicima. Obično se služe kao predjela na slavama ili kada su praznci, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Doboš torta je poznata u celom svetu, a sada napravite i slanu verziju koja će se svima dopasti. Rumuni su napravili slanu verziju kojoj su dali ime slana Doboš torta jer ima isti presek kao i original, a i ređa se u slojevima. Brzo je i lako, a za ovu slanu tortu potrebno je par jeftinih sastojaka. Ako želite da napravite više komada povećajte količinu šunke i sira, ali kada ređate slojeve uvek treba da bude po 6 parčića, pa pravite sledeću od 6 parčića i tako dok ne utrošite sve. 

Sastojci: 

  • 6 kriški šunke 
  • 6 kriški tvrdog sira 
  • krem sir ili puter 

Recept za slanu doboš tortu:

Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat i po vremena da da se slana Doboš torta dobro stegne, kako biste je lakše isekli. Isecite oblik koji želite i čuvajte slanu Doboš tortu u frižideru do serviranja, naravno pokrivenu providnom folijom. 

Pročitajte i ovo: Slana torta sa ruskom salatom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Slana torta sa krekerima i 3 vrste sira

Izvor: StvarUkusa