Slane torte se obično služe kao predjelo na slavama ili kada su praznici, svi ih vole, a lako se prave. Sastojci nisu skupi i samo se pomešaju i onda se mažu na hleb. Ovu divnu slanu tortu možete da služite i za večeru, ali i kada vam se najave prijatelji. Šarena i letnja ulepšaće svaku trpezu.
Sastojci:
- tost hleb
- 250 g krem sira
- 30 g majoneza
- 200 g tunjevine
- čeri paradajz
- zelena salata
Priprema:
Hlebu isecite koricu, pa spojite 3 komada uspravno (malo prekolopite) i pređite oklagijom da se spoje delovi. Krem sir pomešajte sa majonezom, tunjevinom koju ste ocedili od ulja, sitno seckanim paradajzom, isečenom salatom i posolite. Dobro promešajte i premažite hleb, pa poređajte druga 3 parčeta i ponovo premažite i zatvorite hlebom. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Ukrasite seckanim paradajzom i majonezom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način