Slane torte se obično služe kao predjelo na slavama ili kada su praznici, svi ih vole, a lako se prave. Sastojci nisu skupi i samo se pomešaju i onda se mažu na hleb. Ovu divnu slanu tortu možete da služite i za večeru, ali i kada vam se najave prijatelji. Šarena i letnja ulepšaće svaku trpezu.
Sastojci:
- tost hleb
- 250 g krem sira
- 30 g majoneza
- 200 g tunjevine
- čeri paradajz
- zelena salata
Priprema:
Hlebu isecite koricu, pa spojite 3 komada uspravno (malo prekolopite) i pređite oklagijom da se spoje delovi. Krem sir pomešajte sa majonezom, tunjevinom koju ste ocedili od ulja, sitno seckanim paradajzom, isečenom salatom i posolite. Dobro promešajte i premažite hleb, pa poređajte druga 3 parčeta i ponovo premažite i zatvorite hlebom. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 2 sata. Ukrasite seckanim paradajzom i majonezom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus