Ako volite da uživate u ukusnom i sočnom grožđu, sigurno će vas obradovati informacija da ga lako možete sačuvati za zimu uz par jednostavnih koraka. Grožđa trenutno ima u izobilju na pijacama i u marketima i sada je pravi trenutak da napunite tegle za zimu.

Sastojci:

  • grožđe (različite sorte)
  • limunska kiselina
  • ključala voda

Priprema:

Grožđe dobro operite u nekoliko voda pa razdvojite svako zrno. Napunite tegle zrnima grožđa, svaku sa različitom vrstom. potop napunite tegle do vrha ključalom vodom. Stavite poklopce, ali ih ne zavrćite i ostavite tako 10-15 minuta. Zatim vodu iz tegle prospite u jednu šerpu. prokuvajte. U svaku teglu stavite po pola kašičice limunske kiseline pa prelijte vodom koja je prokuvala. Čvrsto zatvorite poklopce pa malo promućkajte sadržaj tegli. Umotajte tegle u ćebe i ostavite 24h dok se skroz ne ohlade. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu do godinu dana.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE