Obogatite vašu zimnicu još jednim specijalitetom, a to su paprike u pavlaci. Najbolje je da koristite čuvenu papriku somborku, koja je poznata po svom ljutkastom ukusu. Priprema nije previše komplikovana, a ova salata može da se jede već za nedelju od pripreme. Savršen je dodatak uz jela od mesa, ili kao predjelo uz vrući hleb, a ovaj specijalitet se najčešće pravi na jugu Srbije.
Sastojci:
- 1 kg paprike
- 1,5 kg pavlake
- so
Priprema:
Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena da odstoje. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte oko 2 pune kašike soli i promešajte. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike (najbolje kantica sa poklopcem), prvo stavite pavlaku u debljem sloju, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom. Ređajte tako što ćete posle svakog reda paprike staviti red pavlake, a poslednji sloj treba da bude deblji sloj pavlake. Posudu sa paprikama dobro zatvorite i držati u frižideru nedelju dana. Nakon toga je spremna za jelo, a što duže stoje to su lepše.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem