Sastojci:
- 1 kg patlidžana
- veza peršuna, iseckanog
- 3 mlada luka, iseckani
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 60 ml sirćeta
- 1,5 kašika sirćeta
- 1,5 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
- 1,5 l vode
Recept za bareni patlidžan:
Patlidžane operite i isecite na komade debljine oko jedan i po centimetar. U tiganj dodajte so, šećer, sirće i 1,5 litar vode. Stavite sve na vatru, promešajte, pokrijte poklopcem i pustite da proključa. Isečene patlidžane stavite u ključalu vodu i dodajte 2 lovorova lista. Poklopite i kuvajte 5 minuta nakon što voda proključa.
Gotove patlidžane stavite u cediljku da se ocedi višak vode. Iseckajte mladi luk, kao i peršun. Ohlađene patlidžane prebacite u činiju, dodajte mladi luk, peršun, iseckani beli luk i mlevenu crvenu papriku. Sipajte malo ulja i sve promešajte.
Poklopite i savite u frižider da se natopi preko noći. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečeni patlidžan u aromatičnom sosu sa indijskim orasima.
Pročitajte kako se pravi začinjeni patlidžan pečen u rerni
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom