Sastojci:
- 700 g patlidžana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice listova mirođije
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:
Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.
Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.
Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.
Pročitajte kako da napravite savršen namaz od pečenog patlidžana i paprika
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem