Sastojci:
- 700 g patlidžana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice listova mirođije
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:
Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.
Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.
Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.
Pročitajte kako da napravite savršen namaz od pečenog patlidžana i paprika
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom