Sastojci:
- 700 g patlidžana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice listova mirođije
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:
Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.
Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.
Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.
Pročitajte kako da napravite savršen namaz od pečenog patlidžana i paprika
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus