Sastojci:
- 5 kg patlidžana
- 0,5 l ulja
- 500 g soli
- 150 g belog luka
Za marinadu:
- 5 l vode
- 200 ml sirćeta 9%
Recept za salatu od plavog patlidžana i belog luka:
Za ovu salatu patlidžane isecite, posolite, promešajte i ostavite sat vremena. Temeljno ih isperite pa stavite u ključalu marinadu i kuvajte 7-10 minuta. Dobro ocedite.
U vruć patlidžan odmah dodajte ulje i sitno seckani beli luk. Promešajte i staviti u sterilisane tegle. Zatvorite poklopce, okrenite tegle, umotajte ih u krpu i ostavite da odstoje dok se potpuno ne ohlade. Možda ćete želeti da napravite i hladnu i osvežavajuću salatu od krastavaca.
Pročitajte kako da napravite salatu od cvekle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus