Sastojci:

  • 5 kg patlidžana
  • 0,5 l ulja
  • 500 g soli
  • 150 g belog luka

Za marinadu:

  • 5 l vode
  • 200 ml sirćeta 9%

Recept za salatu od plavog patlidžana i belog luka:

Za ovu salatu patlidžane isecite, posolite, promešajte i ostavite sat vremena. Temeljno ih isperite pa stavite u ključalu marinadu i kuvajte 7-10 minuta. Dobro ocedite.

U vruć patlidžan odmah dodajte ulje i sitno seckani beli luk. Promešajte i staviti u sterilisane tegle. Zatvorite poklopce, okrenite tegle, umotajte ih u krpu i ostavite da odstoje dok se potpuno ne ohlade. Možda ćete želeti da napravite i hladnu i osvežavajuću salatu od krastavaca.

Pročitajte kako da napravite salatu od cvekle

BONUS VIDEO

Intstagram/healthfitnessguide_ Kineska salata od krastavca

StvarUkusa