Sastojci:
- 5 kg patlidžana
- 0,5 l ulja
- 500 g soli
- 150 g belog luka
Za marinadu:
- 5 l vode
- 200 ml sirćeta 9%
Recept za salatu od plavog patlidžana i belog luka:
Za ovu salatu patlidžane isecite, posolite, promešajte i ostavite sat vremena. Temeljno ih isperite pa stavite u ključalu marinadu i kuvajte 7-10 minuta. Dobro ocedite.
U vruć patlidžan odmah dodajte ulje i sitno seckani beli luk. Promešajte i staviti u sterilisane tegle. Zatvorite poklopce, okrenite tegle, umotajte ih u krpu i ostavite da odstoje dok se potpuno ne ohlade. Možda ćete želeti da napravite i hladnu i osvežavajuću salatu od krastavaca.
Pročitajte kako da napravite salatu od cvekle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs