Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednja glavica crnog luka, iseckana
- 1 srednja šargarepa, iseckana
- 1 crvena paprika, iseckana
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 2 kašičice karija
- ¼ kašičice crvene ljute paprike u prahu
- 400 g leblebija, oceđene i isprane
- pola šolje basmati pirinča
- 4 šolje povrćnog bujona
- 2 šolje brokolija, isečenog na cvetove
- 1 konzerva kokosovog mleka
- Sok od 1 limete
- So i sveže mleveni crni biber po ukusu
- Šaka svežeg korijandera, iseckanog
Priprema:
Ova posna čorba je savršen izbor za sve koji žele ukusan, a istovremeno lagan obrok. Kombinacija brokolija, leblebija i aromatičnih začina stvoriće kremastu i zasitu čorbu, idealnu za posne dane ili kao zdrava opcija za svaki dan.
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk, šargarepu i crvenu papriku, pa kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte iseckani beli luk i đumbir i kuvajte još minut, dok ne počnu da mirišu. Dodajte kari prah i crvenu papriku, pa kuvajte još 30 sekundi.
Dodajte leblebije, pirinač i povrćni bujon, pa sve dobro promešajte. Pustite da proključa, potom smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta, povremeno mešajući da pirinač ne zalepi. Dodajte sok od limete, brokoli i kokosovo mleko. Kuvajte još 5 minuta dok brokoli ne postane mekan. Skinite sa vatre, posolite i pobiberite po ukusu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.