Sastojci:
- 2 velika belanca
- 2 kašike mleka
- 1 prstohvat paprike, ili po ukusu
- 700 g hlebnih mrvica, ili više ako je potrebno
- 120 g brašna
- so i mleveni crni biber po ukusu
- 1 veliki crni luk - isečen poprečno na kriške
Recept za kolutiće od luka iz rerne:
Kako biste napravili lukna ovaj način, prvo zagrejte rernu na 230 stepeni C. Poprskajte veliki lim za pečenje uljem. Umutite belanca, mleko i papričicu zajedno u činiji dok se dobro ne sjedine. Stavite prezle u posebnu činiju.
Ubacite nekoliko kriški luka u mešavinu mleka. Podignite tako da višak tečnosti kaplje nazad u činiju, a zatim stavite u prezle i protresite činiju dok se prstenovi ne oblože.
Prebacite u pripremljeni lim za pečenje i ponovite sa preostalim lukom. Premazani luk lagano poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 12 do 15 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa lukom.
Pročitajte i kako se pravi posna pasta sa paradajzom i lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda