Sastojci:

  • 2 velika belanca
  • 2 kašike mleka
  • 1 prstohvat paprike, ili po ukusu
  • 700 g hlebnih mrvica, ili više ako je potrebno
  • 120 g brašna
  • so i mleveni crni biber po ukusu
  • 1 veliki crni luk - isečen poprečno na kriške
Zašto je korisno da jedete crni luk?

Crni luk ima malo kalorija, ima nizak glikemijski indeks, bogat je ali-sulfidima koji su korisni za srce i borbu protiv slobodinih radikala. Sadrži vitamin C koji jača imunitet.

Recept za kolutiće od luka iz rerne:

Kako biste napravili lukna ovaj način, prvo zagrejte rernu na 230 stepeni C. Poprskajte veliki lim za pečenje uljem. Umutite belanca, mleko i papričicu zajedno u činiji dok se dobro ne sjedine. Stavite prezle u posebnu činiju.

Ubacite nekoliko kriški luka u mešavinu mleka. Podignite tako da višak tečnosti kaplje nazad u činiju, a zatim stavite u prezle i protresite činiju dok se prstenovi ne oblože.

Prebacite u pripremljeni lim za pečenje i ponovite sa preostalim lukom. Premazani luk lagano poprskajte uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 12 do 15 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa lukom.

Pročitajte i kako se pravi posna pasta sa paradajzom i lukom

BONUS VIDEO

Kineska kuhinja je laka za pripremiti i u kućnim uslovima, evo kako da pripremite svinjetinu na njihov način! Takmičari "Komšiluka" dobili savete profesionalca! Izvor: Kineska kuhinja je laka za pripremiti i u kućnim uslovima, evo kako da pripremite svinjetinu na njihov način! Takmičari "Komšiluka" dobili savete profesionalca!

StvarUkusa