Sastojci:

  • 1 pakovanje nezaslađenih krekera
  • 1 konzerva tunjevine
  • 4-5 kuvanih jaja
  • 200 g majoneza
  • 2-3 čena belog luka (sitno narendana ili izgnječena)
  • 200 g Filadelfija sira
  • 100 g sira po ukusu (gauda, edamer, feta ili neki drugi)
  • pavlaka za premazivanje

Priprema:

Brza, osvežavajuća i jednostavna za pripremu, slana torta sa krekerima, tunjevinom i sirom savršen je izbor za proslave, večernja okupljanja ili užinu. Spoj kremastih i hrskavih sastojaka čini je neodoljivom, a najbolje od svega – ne zahteva pečenje.

Ova torta je još ukusnija kada odstoji preko noći, jer krekeri upiju fil i omekšaju, stvarajući savršenu harmoniju ukusa!

U činiji izgnječite tunjevinu viljuškom i pomešajte je sa malo majoneza. Kuvana jaja sitno narendajte ili izgnječite i pomešajte sa belim lukom i malo majoneza. Filadelfija sir sjedinite sa rendanim sirom i preostalim majonezom u glatku smesu. Na tanjir poređajte prvi sloj krekera, premažite slojem jaja sa belim lukom. Zatim dodajte drugi sloj krekera, pa riblji sloj. Nastavite sa još jednim slojem krekera, a preko njega rasporedite kremastu smesu sa sirom. Po želji, možete ponoviti slojeve dok ne potrošite sastojke. Celu tortu premažite pavlakom. 

Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati da se stegne i omekša. Dekorišite po želji – rendanim sirom, seckanim začinskim biljem ili kriškama jaja.

 Bonus video

Slana torta od krekera Izvor: Slana torta od krekera