Sastojci:

  • 2 crvenkasta krompira (20 unci/570g ukupno)
  • ulje za prženje
  • so po ukusu
Opcija sa manje ulja:

Krompir možete da poređate u jednom sloju na pleh premazan uljem, pa možete i da dozirate količinu ulja. Obilno ga pospite mlevenom paprikom, parmezanom u prahu i drugim omiljenim začinima. Na pola pečenja ga okrenite.

Recept za domaći čips od krompira:

Kako biste napravili čips, tanko isecite krompire na mandolinu, i to poprečno. Prebacite kriške krompira u ledenu vodu i ostavite da se natapaju 10 minuta. Ocedite ih i poređajte ih u jednom sloju na pleh obložen papirnim ubrusom. Položite još jedan sloj papirnih ubrusa na vrh i osušite krompir.

Napunite veliku šerpu sa dovoljno ulja. Stavite na jaču vatru i zagrevajte dok ulje ne bude vrelo. Stavite rešetku na pleh za pečenje i obložite papirnim ubrusima. Radeći u serijama, pržite krompir, povremeno mešajući, dok ne porumeni, oko 3 minuta.

Prebacite čips pomoću šupljikave kašike na papirne ubruse i odmah pospite solju po ukusu. Ostavite da se ohladi 5 minuta pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posni čips od kelja.

Pročitajte kako se pravi čips od jabuka, posna i zdrava grickalica

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Čips od testenine Izvor: Čips od testenine

StvarUkusa