Sastojci:

  • 1 kg nezaslađenog kokosa, srednje iseckanog
  • 470 g nezaslađenog kokosa, sitno iseckanog
  • 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 2 kašike putera, rastopljenog i ohlađenog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60 g šećera u prahu
  • tečne boje za hranu, plava, roze i žuta (ili po želji)
Prednost kokosa:

Zbog visokog sadržaja vlakana, kokosovo brašno ne podiže šećer tako brzo kao što to čini brašno na bazi žitarica.

Recept za šarene zečje repiće od kokosa:

Kako biste napravili ove kuglice, u velikoj posudi umutite kondenzovanomleko, rastopljeni puter i vanilin ekstrakt, dok se dobro ne sjedine.
Dodajte 1 kg srednje iseckanog kokosa i šećer u prahu. Dobro promešajte dok se ne sjedini.

Ohladite 15 minuta. Stavite 120 g sitnog kokosa u posudu, pa ubacite 3-4 kapi tečneboje za hranu. Mutite mikserom dok se dobro ne sjedini i kokos ne dobije ujednačenu boju. Ponovite ovaj korak za svaku boju koju želite da koristite.

Kada se testo ohladi, uzimajte od njega po 1 1/2 kašičicu i uvaljajte u kuglice, a zatim uvaljajte u kokos u boji po izboru. Stavite na pleh za pečenje. Kada je sve uvaljano, stavite pleh u frižider na jedan sat da se kuglice stegnu.

Držite kuglice u frižideru. Izvadite željenu količinu iz frižidera nekoliko minuta pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kuglice sa pistaćima i brusnicom prelivene belom čokoladom.

Pročitajte kako se prave viralne Dubai kuglice sa pistaćima

BONUS VIDEO

Recept za pirinčane čoko kuglice Izvor: Recept za pirinčane čoko kuglice

StvarUkusa