Sastojci:
- 1 kg nezaslađenog kokosa, srednje iseckanog
- 470 g nezaslađenog kokosa, sitno iseckanog
- 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 2 kašike putera, rastopljenog i ohlađenog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60 g šećera u prahu
- tečne boje za hranu, plava, roze i žuta (ili po želji)
Recept za šarene zečje repiće od kokosa:
Kako biste napravili ove kuglice, u velikoj posudi umutite kondenzovanomleko, rastopljeni puter i vanilin ekstrakt, dok se dobro ne sjedine.
Dodajte 1 kg srednje iseckanog kokosa i šećer u prahu. Dobro promešajte dok se ne sjedini.
Ohladite 15 minuta. Stavite 120 g sitnog kokosa u posudu, pa ubacite 3-4 kapi tečneboje za hranu. Mutite mikserom dok se dobro ne sjedini i kokos ne dobije ujednačenu boju. Ponovite ovaj korak za svaku boju koju želite da koristite.
Kada se testo ohladi, uzimajte od njega po 1 1/2 kašičicu i uvaljajte u kuglice, a zatim uvaljajte u kokos u boji po izboru. Stavite na pleh za pečenje. Kada je sve uvaljano, stavite pleh u frižider na jedan sat da se kuglice stegnu.
Držite kuglice u frižideru. Izvadite željenu količinu iz frižidera nekoliko minuta pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kuglice sa pistaćima i brusnicom prelivene belom čokoladom.
Pročitajte kako se prave viralne Dubai kuglice sa pistaćima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem