Sastojci:

  • 4 baš velika čokoladna uskršnja jajeta, šuplja iznutra
  • 10 piškota
  • 120 ml hladne espreso kafe

Za fil:

  • 1 jaje
  • 1,5 kašika šećera
  • 240 g mascarpone sira
  • 240 ml slatke pavlake
Ideja plus:

Možete da isečete i vrh jajeta pa izlomite ivice i onda ga napunite filom.

Recept za tiramisu uskršnje jaje:

Kako biste napravili tiramisu na ovaj način, prvo isecite svako čokoladno jaje na pola po dužini. Pomaže da se nož zagreje u vrućoj vodi i osuši pre sečenja jaja. Stavite šećer i obično jaje u veliku činiju i umutite ih mikserom dok smesa ne postane penasta.

Dodajte maskarpone, slatku pavlaku i nastavite da mutite smesu dok se ne zgusne. Sipajte kafu u plitku posudu. Stavite piškotu u kafu, a zatim je okrenite. Ponovite sa ostatkom piškota. Prvi sloj namočenih piškota ubacite unutar svake polovine čokoladnogjajeta. Pokrijte ih slojem fila od maskarponea i ponovite ove slojeve još dva puta.

Lagano umotajte tiramisu jaja plastičnom folijom i ostavite ih u frižideru najmanje tri do četiri sata ili preko noći. Za serviranje ih pospite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećni tiramisu sa bobičastim voćem.

Pročitajte i kako se prave tiramisu kuglice koje se tope u ustima

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Izvor: Tiramisu kuglice

StvarUkusa