Sastojci:
- 4 baš velika čokoladna uskršnja jajeta, šuplja iznutra
- 10 piškota
- 120 ml hladne espreso kafe
Za fil:
- 1 jaje
- 1,5 kašika šećera
- 240 g mascarpone sira
- 240 ml slatke pavlake
Recept za tiramisu uskršnje jaje:
Kako biste napravili tiramisu na ovaj način, prvo isecite svako čokoladno jaje na pola po dužini. Pomaže da se nož zagreje u vrućoj vodi i osuši pre sečenja jaja. Stavite šećer i obično jaje u veliku činiju i umutite ih mikserom dok smesa ne postane penasta.
Dodajte maskarpone, slatku pavlaku i nastavite da mutite smesu dok se ne zgusne. Sipajte kafu u plitku posudu. Stavite piškotu u kafu, a zatim je okrenite. Ponovite sa ostatkom piškota. Prvi sloj namočenih piškota ubacite unutar svake polovine čokoladnogjajeta. Pokrijte ih slojem fila od maskarponea i ponovite ove slojeve još dva puta.
Lagano umotajte tiramisu jaja plastičnom folijom i ostavite ih u frižideru najmanje tri do četiri sata ili preko noći. Za serviranje ih pospite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećni tiramisu sa bobičastim voćem.
Pročitajte i kako se prave tiramisu kuglice koje se tope u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem